A Mátyusföldön ülésezett a Magyar Evangélikus Tanácskozó Testület

A Mátyusföldön ülésezett a Magyar Evangélikus Tanácskozó Testület

Share this content.

Forrás: ma7.sk, szöveg és fotó: Horváth Szomolai Andrea
Alsószeli – A mátyusföldi Alsószeliben ülésezett a Magyar Evangélikus Tanácskozó Testület (METT) 2019. május 24-25 között. Az együvé tartozás jegyében megtartott konferencia lehetőséget adott arra, hogy a Magyarországi Evangélikus Egyház külhoni magyar egyházakkal, az azokat képviselő lelkészekkel egyeztessen és átvegyék a külhoni magyar evangélikus gyülekezeteket érintő problémákat, valamint beszéljenek a további együttműködési lehetőségekről is.

A Magyar Evangélikus Tanácskozó Testület egyeztető fórumának levezető elnöke Nagy Olivér, az Alsószeli Evangélikus Egyházközség lelkésze volt. A találkozón részt vett a Magyarországi Evangélikus Egyház teljes püspöki kara és az egyházvezetés része, Adorjáni Dezső Zoltán, erdélyi evangélikus püspök, valamint hét ország magyar szolgálattevői. A történelem folyamán ennyi püspök még sohasem volt egyszerre Alsószeliben. 

A teljes cikk itt olvasható el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!