Idén nyáron is elindul az ökumenikus zarándoklat

Idén nyáron is elindul az ökumenikus zarándoklat

Share this content.

Szöveg és fotó: Schvarczkopf Anita, fotó: Gilicze Tamás
Bakonybél – „A bencések, valamint a dunántúli evangélikus és református püspökség védnöksége alatt már harmadik alkalommal indulhatnak útnak azok a keresztény testvérek, akik az ökumenikus egység keresésének és kifejezésének módjaként a zarándoklatot választják” – mondta Korpics Márta főszervező, aki férjével, Béres Istvánnal már második alkalommal vállalják magukra e nemes feladatot.

A 2019. július 14–21-ig tartó gyalogos zarándoklat Bakonybélből indul, és Bakonynána, Bodajk, Mór, Pusztavám, Várgesztes útvonalon vezet Tatabányára. Reményeink szerint a résztvevők egy héten át ökumenikus nyitottsággal és egymás elfogadásának lelkületével figyelhetnek egymásra. 

Útközben, az áhítatok, beszélgetések, elmélkedések és megosztások alkalmával a katolikus spirituális hagyományok mellett a református és evangélikus lelki kincsekre is rácsodálkozhatunk majd, miközben megosztjuk egymással hitünk ajándékait. Éppen ezért választottuk zarándoklatunk idei mottójának ezt a mondatot: „Áldások útján járunk”.

Olyan bibliai emberek tanúságtételeit, vallomásait vesszük sorra, akik megismerték az áldás útját: az igazi öröm forrását, a „maradandó csodálkozás” élményét és a hálás élet ajándékát.

Ehhez Csernai Balázs római katolikus pap, egyetemi lelkész, Gilicze Tamás református lelkipásztor, Halmos Ábel OSB bencés szerzetes pap, perjel és Varga Gyöngyi evangélikus lelkész, egyetemi docens nyújtják a teológiai és lelki vezetést.  

További, bővebb információ és jelentkezés az erre a célra létrehozott honlapon: https://maximilianoblatus.wixsite.com/zarandoklat

Címkék: ökumené - zarándoklat -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!