Nem adtuk fel!

Nem adtuk fel!

Share this content.

Szöveg: Csilik Attila
Szarvas – Ezzel a mondattal lehet röviden jellemezni az elmúlt hetet röplabdásaink idei utolsó megmérettetésén a strandröplabda diákolimpia országos döntőjén.

Az egyes napokon különböző korosztályú csapatok mérték össze tudásukat. Iskolánkat öt csapat képviselte. Bemelegítésnek a fiú nyílt párosok kategóriájában kezdett Gruner Benedek (12/b) és Tóth Norbert (12/c). A csoportot magabiztosan nyerték, utána kimaradtak a következő körből, rápihenhettek a csoportmásodikok, -harmadikok csatájából kikerülő ellenfélre. A gyöngyösiekkel vívott csata csak az elején volt izgalmas, megtalálva az ellenszert már hozták a mérkőzést. A következő körben a legjobb 12 között papírforma szerint már a csoportelsők csaptak össze, sajnos a szerencse nem nekik kedvezett, a későbbi győztes szolnoki páros már nagy falatnak bizonyult. Így az előkelő 7. helyen zárták a tornát.

A második napon nagy sikereknek örülhettünk. Végzős diákjainkból álló leánycsapatunkkal az elmúlt évek kedvezőtlen sorsolását most valamennyire feledtette az idei ágrajz. Harminckilenc csapat között az alsó ágon öt mérkőzést nyerve végig magabiztos játékkal kerültek a háromcsapatos döntőbe. Ott a régi ellenfelek, edzőtársak vártak rájuk a pécsi és budakeszi lányok személyeben. Első mérkőzésükön a tizenöt pontig tartó csatában tizenegy pontig minden rendben volt, de ott a Budakeszi csapata mind a két szettben fordítani tudott. A következő meccsen a pécsiek ellen már az ezüstérem volt a tét, melyet végül az erősebb szerváknak köszönhetően a Babits nyert meg. Lányaink ezek után is nagyon tudtak örülni bronzérmüknek. Csapattagok: Toman Viktória (12/c), Terhes Anna (12/c), Kugyela Szabina (11/a) és Blaskó Boglárka (10/a).

Ezen a napon versenyeztek a 9–10.-es fiúk is. A jó erőkből álló vajdás különítménynek nem okozott gondot a négy közé jutás, ott viszont a későbbi győztes miskolciak útjukat állták. Viszont a bronzmérkőzést már magabiztosan nyerték a fáradtabb városmajoriak ellen. A tanulók megszerezték a felvételihez járó tíz pluszpontot, ezek után már csak az érem fényesítése a cél az elkövetkezendőkben. Csapattagok: Radics Attila (10/c), Brachna Balázs (10/c) Mulholland Alexander (10/b) és Tóth Etele (9/a).

Jöhetett az utolsó nap a fiatalabb lányok és a végzős fiúk küzdelmeivel. A 9–10.-es lányokat négy csoportba osztották. A kört megnyerve következhettek a keresztjátékok, itt már két szettet kellett nyerni a továbbjutáshoz. A lányok óriásit küzdve mind a negyeddöntőben (Budapest), mind az elődöntőben (Mohács) a harmadik, döntő szettben vívták ki a továbbjutást. Az aranycsatában ezen a napon is a Budakeszi csapata volt az ellenfél. Kiegyenlített volt a játék, 1 : 1 után következett a döntő szett, ahol az izgalmas végjáték után a prohászkások örülhettek jobban. A vajdás lányok nagyon fáradtan, de büszkén nézegették ezüstérmüket a dobogón, ők jövőre még javíthatnak. Csapattagok: Kugyela Szabina (11/a), Blaskó Boglárka (10/a), Orovecz Odett (10/a) és Pető Antónia (9/c). 

Ugyanezen a napon igyekeztek minél jobb helyezést elérni a végzős fiúk, ők idén szerepelnek először ezen a tornán, kilépve a tavalyi bajnokcsapat árnyékából. A csoportból még másodikként kerültek tovább, de megtalálva a megfelelő felállást már biztató játékkal jutottak el a legjobb nyolc közé a harminccsapatos tornán. A négybe jutásért következett a tavalyi harmadik, keszthelyi csapat. Sajnos a térfélcserét követően elhúztak a Balaton-partiak, ami végzetesnek bizonyult. A srácok ötödikként zárták a tornát, a nagyon erős, kiegyensúlyozott mezőnyben. Csapattagok: Gruner Benedek (12/b), Domján Balázs (12/b), Tóth Norbert (12/c), Szabó Zoltán (12/a) és Oravecz Pál (12/a).

Idén sem mondhatok mást, mint tavaly: egy nagyon sikeres tornán vagyunk túl, és a jövő is biztató. Csak így tovább, vajdások!

A szerző edző.

Címkék: strandröplabda -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!