Megtartották az Újszövetség-kutatók Nyolcadik Nemzetközi Kelet és Nyugat közötti Szimpóziumát

Megtartották az Újszövetség-kutatók Nyolcadik Nemzetközi Kelet és Nyugat közötti Szimpóziumát

Share this content.

Szöveg: László Virgil
Busteni – 2019. május 26–31. között került megrendezésre az Újszövetség-kutatók Nyolcadik Nemzetközi Kelet és Nyugat közötti Szimpóziuma. E három-négy évente megrendezésre kerülő konferenciák célja, hogy fórumot biztosítson a katolikus és protestáns nyugat, valamint az ortodox kelet újszövetséges kutatóinak eszmecseréjére, kutatási eredményeik, nézőpontbeli sajátosságaik megosztására.

A húsz országból érkező több mint hatvan résztvevő idei találkozójának a romániai Prahova megyei Busteni-ben található festői szépségű Caraiman kolostor adott otthont.

A plenáris előadások az újszövetségi antropológia érdekfeszítő és aktuális kérdései körül forogtak, míg a különböző szekcióülések az antropológia és a teremtés, az antropológia és az etika, valamint az antropológia és az eszkatológia összefüggésrendszereit vizsgálták.

A Magyarországi Evangélikus Egyházat és egyben hazánkat a konferencián László Virgil, az Evangélikus Hittudományi Egyetem Újszövetségi Tanszékének adjunktusa képviselte.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!