Ismét több száz egyházi középiskolás járt a miskolci egyetemen

Ismét több száz egyházi középiskolás járt a miskolci egyetemen

Share this content.

Forrás: boon.hu
Miskolc – 2019. május 31-én, pénteken ismét Ökumenikus Pünkösdi Nyílt Napot rendeztek a Miskolci Egyetemen.

A Miskolci Egyetemen 2003 óta működik az Ökumenikus Egyetemi Lelkészség, ami négy lelkész (római és görög katolikus, református és evangélikus) munkáját fogja össze. Az egyetem fontosnak tartja, hogy az ide érkező hívő diákok tovább gyakorolhassák vallásukat az egyetemen is, vagy esetleg éppen itt kapcsolódjanak be a az egyetemi hitéletbe, ezért rendezi meg évről évre a már hagyományos Ökumenikus Pünkösdi Nyílt Napot. Ezen a napon több száz 11. évfolyamos diák érkezik a megye egyházi középiskoláiból az egyetemre, hogy még a sorsdöntő választás előtt, időben tájékozódjanak, és ismerkedjenek a Miskolci Egyetem oktató-kutató munkájával.

Az idei nyílt napot pénteken rendezték, amelynek résztvevői ezúttal is megtöltötték az egyetem díszauláját, ahol a Lévay József Református Gimnázium Lámpás Dicsőítő Csoportja fogadta őket zenés szolgálattal. A megnyitó vendége volt dr. Orosz Atanáz, a Miskolci Görögkatolikus Egyházmegye megyéspüspöke, Pásztor Dániel a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspökhelyettese, Budai Barnabás, a Borsod-Hevesi Evangélikus Egyházmegye esperese, és Fedor Péter a Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakgimnázium nevelési igazgatóhelyettese is.

Ökumenikus istentisztelet után kari bemutatók és interaktív programok várták a diákokat, majd egy szendvics-ebéd után „Kiscsibe, avagy tojáshéjjal a fenekemen, életigazságok és igazságtalanságok” címmel tartott stand up theology-t Csomós Józsi (TIREKIFI). A délelőtt tombolasorsolással zárult.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!