Szent Korona Nap Dunaújvárosban

Szent Korona Nap Dunaújvárosban

Share this content.

Forrás: dunaujvaros.com
Dunaújváros – Első alkalommal került megrendezésre városunkban a Szent Korona Nap. Az evangélikus templomban tartott előadássorozaton hazánk legfontosabb jelképéről tudhattak meg mindent az érdeklődők.

A magyar nemzet legértékesebb szimbólumáról tartottak egész napos előadássorozatot szombaton az evangélikus templomban.

Az első dunaújvárosi Szent Korona Nap tíz órakor kezdődött Selmeczi Géza evangélikus lelkész áldásával, majd pedig dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára szavait tolmácsolta, aki az esemény fővédnöke is volt egyben. Üzenetében elmondta, örömmel fogadta a fővédnökséget, hiszen minket, magyarokat összeköt a Szent Korona, ami mindannyiunk számára egy jelkép, és amiről évtizedekig elhallgatták az információkat, nem tanították az iskolákban sem, ezért köszönet illeti a szervezőket, hogy a nemzet jelképéről beszélnek egy egész napos előadássorozaton keresztül.

Cserna Gábor polgármester nevében Lőrinczi Konrád önkormányzati képviselő köszöntötte a vendégeket. Mint mondta, a városvezetés nagy tisztelettel mond köszönetet a szervezőknek, a Hun-Magyar Baráti Körnek és a Magyarok Szövetsége Dunaújvárosi Közösségének, közülük is személy szerint Kásás Margit és Sára András főszervezőknek.

A cikk a továbbiakban itt olvasható.

 

 

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!