Világítótorony a Balaton partján – Húszéves a balatonboglári templom

Világítótorony a Balaton partján – Húszéves a balatonboglári templom

Share this content.

Szöveg és fotó: Adámi Mária
Balatonboglár – Templomuk felszentelésének huszadik évfordulóját ünnepelték a balatonboglári evangélikusok 2019. június 1-jén, szombaton. Az ünnepi istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiát Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna helyi lelkész, a Somogy-Zalai egyházmegye esperese végezte. Zenével és verssel közreműködtek a Dél-Balatoni Gárdonyi Géza Evangélikus Általános Iskola diákjai.

Az épület világítótornyot szimbolizál: ez a funkciójára is rámutat – hangsúlyozta a meghívón is szereplő 1Thessz 5,16–18 alapján tartott prédikációjában a püspök. „A világítótorony megmutat valamit, amihez lehet, amihez érdemes igazodni. Ehhez hasonlóan a templom is megmutatja, miképpen találhatja meg az ember az igazi utat ebben a rohanó, útvesztőkkel teli világban” – fogalmazott Szemerei János.

Klotz Péter felügyelő köszöntőjét követően Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna ismertette az 1999-ben felszentelt templom építésének történetét. Majd hozzáfűzte: azt szeretnék, hogy az építkezés „élő kövekkel” folytatódjon.

Az ünnepség szeretetvendégséggel zárult a gyülekezeti teremben.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!