Lufieregetéssel és záró istentisztelettel ért véget az EGOT – Képriport!

Lufieregetéssel és záró istentisztelettel ért véget az EGOT – Képriport!

Share this content.

Orosháza – A kollégiumokban elfogyasztott reggeli után a diákok úrvacsorás istentiszteletre mentek az orosházi evangélikus templomba, ahol Balog Eszter iskolalelkész hirdette az igét. Az EGOT az orosházi Főtéren zárult, ahonnan piros-fehér-zöld színű lufikat eregettek fel a diákok. Szöveg: Balog Eszter, fotó: szekacs.lutheran.hu

Közös záró istentisztelettel fejeződött be az EGOT 2013-as találkozója, 2013. szeptember 29-én. Az istentiszteleten Ördög Endre igazgatólelkész és az iskolalelkészek csapata segédkezett a liturgiában. Balog Eszter iskolalelkész hirdette Isten igéjét. Az alapige a találkozó vezérgondolata volt: „…viseljétek el egymást szeretettel”, valamint: „… igyekezzetek megtartani a Lélek egységét a békesség kötelékével. Egy a test, és egy a Lélek, aminthogy egy reménységre kaptatok elhívást is: egy az Úr, egy a hit, egy a keresztség, egy az Istene és Atyja mindeneknek; ő van mindenek felett, és mindenek által, és mindenekben.”

Az igehirdetésben fontos gondolat volt, hogy a kapcsolatainkat vagy építjük, vagy romboljuk. Ez a saját belső döntésünktől függ. Felelősek vagyunk a közösségeinkért, ezért gondoljuk át, ki, hol és mit tudna azért tenni, hogy az osztályunk, az ifjúsági csoportunk, a gyülekezetünk, az iskolánk, az egyházunk  élőbb közösségi élettel rendelkezzen. Mindenkinek vannak jó adottságai, amelyekkel sokkal jobban élhetnénk a közösség érdekében. Az Úristennek terve van velünk:  higgyük el, hogy  Ő szeretne bennünket mint élő köveket Lelki házzá felépíteni. Hagyjunk fel azzal a gondolattal, hogy majd helyettünk más megoldja a problémát, az aktuális feladatot. Az igehirdetést záró imádság is ezt a gondolatot erősítette meg: Uram, kezd a munkát rajtam, énvelem, énbennem. 

Az istentiszteleten az EGOT kórusa két darabot is énekelt.

Az istentisztelet után Orosháza főterén lufikat eregettek fel az égbe – előtte szabad volt valamit kívánni, természetesen – így vettek egymástól búcsút a fiatalok a következő EGOT találkozóig, amelyet két év múlva rendeznek majd meg. Hogy kik? Azt nem tudni még, de irigylésre méltó lehet majd az az  iskola, mert az idei nagyon pozitív közösségi élményt nyújtott minden tanulónak és tanárnak egyaránt. Köszönet érte minden szervezőnek és segítőnek!

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!