Valódi csodák elevenedtek meg a kaposvári családi napon

Valódi csodák elevenedtek meg a kaposvári családi napon

Share this content.

Szöveg: Hricó Iván, fotó: Walter Bálint
Kaposvár – 2019. június 2-án tartották tanévzáró családi napjukat a kaposvári evangélikusok, melynek keretében többek között tanévzáró istentiszteletre, bibliai totóversenyre és egy előadásra is sor került, amelyen Raffai Balázs hitoktató-kémiatanár igazi bibliai csodákat mutatott be a kémia eszközeinek segítségével. A legnagyobb ámulattal a tenger kettéválasztását figyelték az előadásra összegyűlt családok.

Az idei tanévben is több mint száz evangélikus tanuló választotta Kaposvár és környékén az evangélikus hitoktatást. A hittanos tanév zárásaként tanévzáró istentiszteletre került sor az evangélikus templomban, ahol a szorgalmas és kimagasló eredményeket elérő tanulók jutalomban is részesültek. 

Az igehirdetés szolgálatát Pongrácz Máté lelkész végezte, prédikációjában visszaemlékezve sok olyan hittanos történetre, melyeket a diákok az év közben a hittanórákon megismerhettek. Így került elő Mózes személye és a tízparancsolat története mellett az „állatok a Bibliában” éves tematika utolsó állataként a borjú is. 

Isten dicséretének hangjait a Lélekvár együttes könnyűzenei műsora hozta el a templom padjai közé. Az úrvacsorával egybekötött alkalmat követően a templomkertbe vonult a népes közösség, ahol ezerféle palacsinta, ugrálóvár, trambulin, csillámtetkó és sok más játék várta a kisebbeket, a nagyobbak pedig játékos vetélkedőn mérhették össze tudásukat. Az immár hagyományos tálentumvásár segítségével – melyek idén valódi vert érmék voltak különböző gyülekezeti ajándéktárgyakat, ételt, italt lehetett vásárolni, így különleges formában segíthették a résztvevők az evangélikus közösség ifjúsági munkáját.

A délután csúcspontjaként, 14 órakor Raffai Balázs hittan-kémiatanár tartott egy rendhagyó előadást, kémiaórát, melyben bibliai történetek eseményeit mutatta be látványos kísérletekkel. Bár a kémia általában nem tartozik a legnépszerűbb tantárgyak közé, de ebben a gyakorlati megközelítésben látva minden résztvevő számára hatalmas élményt adott. Nagy megdöbbenést keltett, amikor tűz és felhőoszlop keletkezett, vagy az égő csipkebokor nem égett el, de leginkább a tenger kettéválasztásán ámultak el a résztvevők.

A programok mellett lehetőség nyílt az evangélikus templomkertben beszélgetésre, kikapcsolódásra, játékra és sok nevetésre. A programok mellett a Bábszíntér egyedi montázzsal is megajándékozta a családi napot.

A nap folyamán jó volt látni, hogy Isten jelenlétében találkozhatnak a családok, szabadon beszélgethetnek egymással, a gyerekek barátkoznak, játszanak, így együtt élhették át a gyülekezethez és Istenhez tartozás felemelő élményét.

Címkék: Kaposvár - családi nap -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!