A magukra hagyott időseket segítik a szeretetszolgálatok

A magukra hagyott időseket segítik a szeretetszolgálatok

Share this content.

Forrás: veol.hu, szöveg és fotó: Laskovics Márió
Pápa – Szükség van rá, hogy napi szinten ajtót nyissunk az idős emberekre – véli Rostáné Piri Magda vasi evangélikus esperes, lelkész, aki a bobai és a devecseri diakóniai szeretetszolgálatról számolt be a Gyurátz Körben.

A Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör legutóbbi összejövetelén Rostáné Piri Magda, a Vasi Egyházmegye esperese, a Bobai Evangélikus Egyházközség lelkésze tartott előadást hétfőn az evangélikus látogatóközpontban. Antalné Ihász Mária igei köszöntőjét követően az előadó a bobai diakóniáról és iskoláról beszélt.

Rostáné Piri Magda elmondta, a diakónia erős munkaág a 800 lelkes Boba kis lutheránus gyülekezetében. 2011-ben a Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartásában indult el a Lakos Ádám Evangélikus Szeretetszolgálat bobai központtal, először házi segítségnyújtás végzésével 16 községben, körülbelül ötven munkatárssal, mert az idősek kellő segítség hiányában igényelték az ellátást.

A cikk a továbbiakban itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!