A nemzet nagy ébresztője volt… – Bajcsy-Zsilinszky Endrére emlékeztek

A nemzet nagy ébresztője volt… – Bajcsy-Zsilinszky Endrére emlékeztek

Share this content.

forrás: infopapa.hu, továbbá: BZSESZÖM-HÍRLEVÉL, Gyarmati B., Id. Kerecsényi Z.,, Kissné Zs., VESZ
Pápa – A Balaton mellett, a pálkövei emlékház udvarán idén is megemlékeztek tisztelői a jeles magyar politikusról, újságíróról, kivégzett nemzeti ellenállóról: Bajcsy-Zsilinszky Endréről.

Az évente hagyományosan a Kővágóörsi Önkormányzat és a Bajcsy-Zsilinszky Endre Szellemi Öröksége Műhely (BZSESZÖM) közös szervezésében megvalósuló emlékalkalmon idén elsőként a Bajcsy-Zsilinszky halálának 75. évfordulója jegyében meghirdetett Mit jelent számomra ma a szabadság? című gyermekrajzpályázat kis alkotóit jutalmazták.

A díjátadást követően Horváth Dezső polgármester mondott köszöntőt, röviden ismertetve az elmúlt egy év alatt önkormányzatuk által a Bajcsy-Zsilinszky–emlékház környezetében végzett építő-szépítő tevékenységüket.

A teljes cikk itt olvasható el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!