Rendkívüli tanórán vetítették le a MÖS iraki segélyprogramját bemutató mesefilmet

Rendkívüli tanórán vetítették le a MÖS iraki segélyprogramját bemutató mesefilmet

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – Egy mese a világban pusztító gonoszról, mely időről időre felébred és rombol, áldozatokat szed, családok életét teszi tönkre. Nem az Óperenciás tengeren túl, hanem itt, nem is olyan távol, mint gondolnánk. Egy mese a világban segítő jóról, mely nem adja fel, amint lehet, segíteni siet, újjáépít, gyógyulást, reményt és jövőt ad a szenvedőknek. Nem valamiféle tündérként, hanem embereken keresztül, az összefogás erejével...

Ahogyan arról már honlapunkon korábban hírt adtunk, Lackfi János költő-író „Világzabáló és a visszacsinálók” című meséjét a pusztító szíriai háború nyomán indult nemzetközi Qudra Program ihlette, melynek célja, hogy esélyt adjon a pusztító háború elől elmenekült családoknak a visszatérésre, az újrakezdésre, az újjáépítésre. A mesében megjelenő szereplők a valóságban is létező háborús belső menekültek Irakban, akiknek az Ökumenikus Segélyszervezet adott esélyt az újrakezdésre a Qudra Program keretében. A József Attila-díjas magyar költő által írt mesét Cakó Ferenc dolgozta fel homokanimációs formában, a magyar változat mesélője Rékasi Károly, az angol nyelvűé Kamarás Iván. 

A közösségi médiában terjedő alkotást 2019. június 12-én, rendkívüli tanórán mutatta be diákoknak az Ökumenikus Segélyszervezet a Városmajori Gimnáziumban. A mintegy százhúsz diák részvételével megtartott 45 perces órába bekapcsolódott Günther Taube, a Qudra Program igazgatója, Lackfi János költő, továbbá a segélyszervezet több Irakban dolgozó magyar, illetve iraki munkatársa. Az óra interaktív részébe a szervezők a közönségben helyet foglaló diákok közül vontak be többeket. A rendezvény háziasszonya Rátonyi Kriszta volt.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!