A hit összeköt minket – Megtartották a IX. ökumenikus napot a pápai felekezetek

A hit összeköt minket – Megtartották a IX. ökumenikus napot a pápai felekezetek

Share this content.

Forrás: veol.hu, szöveg és fotó: Laskovics Márió
Pápa – Az egyházi intézmények bemutatkozása, játszóház, bibliai ételkóstoló, futás, istentisztelet, továbbá újdonságként imaséta, pszichológiai előadás és szabadulós játék várta az ökumenikus napra érkezőket.

Kilencedik alkalommal szervezték meg a város történelmi felekezetei az ökumenikus napot pünkösdhétfőn az Esterházy-kastély udvarán, ezúttal Példakép(p) címmel. Boncz Zoltán baptista lelkész bizalmát fejezte ki, hogy a résztvevőknek támpontot, segítséget adhat a rendezvény a példaképpé válás kihívásához, valamint a közösség Krisztus-hitének példás kifejezéséhez.

Áldozó Tamás polgármester köszöntőjében szólt közelmúltbeli csíksomlyói zarándokútjáról, melyen ökumenikus közösségben lehetett. Örömmel említette a pápai felekezetek közti példaértékű párbeszédet. A hit összeköt minket, meggyőződése szerint az ország és Európa jövője a keresztény hit erején fog megfordulni.

„Mi a békét és a szeretetet valljuk. Az a dolgunk, hogy ezt fel tudjuk mutatni a saját életünkben, közösségeinkben, magyarságunkban, és más nemzetiségű hitvalló testvéreinkkel. Kételkedés nélkül mondhatom, mi jó úton járunk” – emelte ki.

A megnyitót követően a színpadon a Szent István Római Katolikus Általános Iskola elsős diákjai adtak elő egy Lázár Ervin-jelenetet, majd az Édenkert Pápai Református Óvoda pünkösdölő játékfűzésének, és a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma (Refi) verses összeállításának, a Szent Anna Római Katolikus Óvoda népi gyermekjátékainak, a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola bemutatójának, és a Refi néptánc-produkciójának, illetve az általános iskolások körében előzetesen meghirdetett rajzpályázat és mesemondó verseny legjobbjai díjazásának tapsolhatott a közönség.

A teljes cikk itt olvasható el.

Címkék: ökumenikus nap - Pápa -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!