Pünkösdi öröm a Szigetközben

Pünkösdi öröm a Szigetközben

Share this content.

Szöveg: győrújfalui evangélikus gyülekezet, fotó: Remport Richárd
Győrújfalu – 2019 pünkösd vasárnapján, régóta várt örömünnepre gyülekezhettek össze a győrújfalui evangélikusok. A konfirmációi vizsgával egybekötött ünnepi istentiszteleten öt konfirmandus adott számot Isten igéjének és az egyház tanításának ismeretéről, illetve vallotta meg hitét az apostoli hitvallás és a konfirmációi vallástétel szavaival.

Hag 2,4–9 alapján Koch Szilvia lelkész elmondta, hogy a konfirmációi előkészítő során a kis csapat is építkezésbe kezdett: azokkal a lelki alapokkal ismerkedtek meg, amelyekre építve, személyesen is a Szentlélek templomaivá, vagyis Isten megszentelt helyeivé válhatnak a világban. Hozzátette, hogy bár a győrújfalui gyülekezet 1950 óta templomban ünnepelheti a pünkösdöt és a konfirmációt, ez mégsem jelenti azt, hogy befejeződtek volna az építkezési munkálatok.

„Nem aranyból, nem földből, nem pénzért, nem kőből, valahol a szívemben majd új templom épül” – idézte a Kowalsky meg a Vega együttes jól ismert dalának néhány sorát, amelyen keresztül rávilágított, hogy csak Isten Szentlelke teheti sikeressé az építkezést. Ő az, aki bátorít és megerősít, így még a legkedvezőtlenebb körülmények között is folytatni tudjuk a munkálatokat. 

Az istentisztelet végén Jakus Gyula gondnok köszöntötte a gyülekezet legfiatalabb felnőtt korú tagjait, bátorítva őket a közösség életében való aktív részvételre és feladatvállalásra. Ugyanakkor megosztotta velük azt az örömhírt is, miszerint elsőként szerepelnek majd a – 2019. május 1. óta önálló – Győrújfalui Evangélikus Egyházközség és Szigetközi Misszió újonnan készült konfirmációi anyakönyvében. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!