Elkezdődött a Lutheránus Világszövetség tanácsülése Genfben

Elkezdődött a Lutheránus Világszövetség tanácsülése Genfben

Share this content.

Szöveg: Balicza Klára
Genf – 2019. június 13-án elkezdődött a Lutheránus Világszövetség (LVSZ) idei tanácsülése Genfben. A tagegyházakat képviselő negyvennyolc tagú testület, valamint a tanácsadók és az egyéb egyházi szervezetek küldöttei ebben az évben több olyan kérdésben is döntenek majd, amelyek alapjaiban határozzák meg a genfi főtitkárság működését. Az idei ülésen dől el a következő, 2023-ban tartandó nagygyűlés helyszíne is.

Mint minden LVSZ összejövetelnek, az idei tanácsülésnek is van bibliai mottója, mégpedig a Jó Pásztor példázatából vett ige: „… mert ismerjük az Ő hangját”.

Dr. Panti Filibus Musa nigériai érsek, az LVSZ elnöke nyitó előadásában elmondta, hogy ismerni Isten hangját azt jelenti, hogy még a legnehezebb körülmények között is Krisztusba vetjük a hitünket és ragaszkodunk a kegyelem által kapott megigazuláshoz. Ennek a bizonyosságnak ugyanakkor missziói dimenziója is van, hiszen a Jó Pásztor sem csak az akolban lévő juhokat tartja számon, hanem azokat is, akik még nem tagjai a nyájnak. Ezért az LVSZ közössége sem foglalkozhat csak önmagával, hanem oda kell fordulnia a szenvedőkhöz, a más felekezetű testvérekhez és a többi vallás képviselőihez, valamint felelősséget kell vállalnia a teremtett világért is.

A tanácsülést az LVSZ honlapján követhetik nyomon.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!