„Honnan van az erőd?” – A szombathelyi és ágfalvi mentálhigiénés kollégák közös napja

„Honnan van az erőd?” – A szombathelyi és ágfalvi mentálhigiénés kollégák közös napja

Share this content.

Forrás: szedik.hu
Szombathely – A Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ helyi és ágfalvi telephelyének mentálhigiénés munkatársai 2019. június 17-én egy közös napot töltöttek együtt.

A délelőtt folyamán a Szombathelyi Múzeumfalu festői környezete adott otthont a lelki program számára, amelynek a címben szereplő kérdés adta a témáját.

A játékos ismerkedést követően, a Szentírás alapján felidéztük a Mesterüket nagypénteken elveszítő és elerőtlenedett tanítványok helyzetét, akik azonban az első pünkösd csodás eseménye után új erőre kaptak. Életté vált számukra mindaz, amit Jézus mennybemenetele előtt ígért számukra – „Erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek” (ApCsel 1,8)– és az apostolok lendületet, erőt, bölcsességet kaptak hivatásuk betöltéséhez, az evangélium hirdetéséhez.

A biblikus részt követően mindannyian összegyűjtöttük azokat az erősségeinket, amelyek segítségével gazdagíthatjuk a ránk bízottak életét hivatásvégzésünk során és beszélgettünk arról is, hogy kinek mi az erőforrása a mindennapok során.

A közösen elmondott záróimádság előtt mécsesek meggyújtása mellett csendes imádságban egy-egy személyes kérést is – mihez kérem én most Isten erejét – megfogalmazhattak a résztvevők.

A közösen elfogyasztott ebéd után városnéző sétán vettünk részt.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!