Ellenség kerestetik

Ellenség kerestetik

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Harmati Dóra
Nem akkor teszünk jót egy ügynek, ha azt keressük, hogy ki tesz neki keresztbe, hanem ha azt, hogy mi mit tudunk tenni.

Az információ szabad áramlásából és a technikai fejlődésből egyenesen következik az, hogy kicsit túltelítődünk. Szinte az összes létező platformon megy az adok-kapok, mindenfelé rengeteg tanács jelenik meg azzal kapcsolatban, hogy hogyan élhetjük jobban az életünket. Mindenkinek van véleménye mindenről, és úgy tűnik, mindent sokkal jobban tudnak nálunk.

Ebben a hatalmas párbeszédben kialakulnak ellenpólusok, táborok, és ha nem vigyázunk, azon kapjuk magunkat, hogy mi is mutogatunk, keressük az ellenséget mindenben és mindenkiben, ahelyett, hogy felismernénk saját felelősségünket. Az ellenségkeresés félelemből fakad, ami gátol és bénít, ugyanakkor eltereli a figyelmünket a lényegről. Ha már nem a célra koncentrálunk, tehát arra, hogy mi hogyan tudnánk fejlődést hozni, és hogyan tudnánk előrébb lendülni, akkor az „ellenség” már el is érte a célját.

A cikk a továbbiakban itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!