Kutyej Pál: A jaminaiak sokat tesznek azért, hogy szebb környezetben éljenek

Kutyej Pál: A jaminaiak sokat tesznek azért, hogy szebb környezetben éljenek

Share this content.

Forrás: behir.h, szöveg: Mikóczy Erika, fotó: Milyó Pál
Békéscsaba – Kutyej Pál a nemzetiségi, érdekegyeztető, külkapcsolati és egyházügyi bizottság elnöke, a 12-es számú választókerület önkormányzati képviselője Békéscsabán. Mint mondja, a jaminaiak sokat tesznek azért, hogy szebb környezetben éljenek, és az önkormányzat is számos területen ezen igyekezett ebben a ciklusban.

– Az elmúlt közel öt évben voltak olyan nagyberuházások, amelyek jelentősen érintették a jaminaiakat, a 12. számú választókerületben élőket is. Melyeket emelné ki ezek közül?

– Mára a mindennapjaink megszokott részévé vált, de ebben a ciklusban valósult meg a vasútfelújítás, és újult meg, vált négysávossá a híd. A munkák idején ez alkalmazkodást, sok türelmet igényelt a jaminaiaktól, azóta viszont élvezhetjük az előnyeit. Ugyancsak ebben a ciklusban történt meg az egészségház korszerűsítése, az Erzsébethelyi iskola Madách utcai épületének energetikai felújítása, és idén befejeződik a Mackó-Kuckó Óvoda energetikai felújítása is – ezek a beruházások jelentősen javítják az itt élők életminőségét. Nagy munka volt, de sikerült elérni, hogy a Wenckheim kerékpárút a Kenderföldeken vezessen keresztül, így az ott élők is biztonságosabban közlekedhetnek. Ugyancsak jelentős előrelépés lesz a balesetmentes közlekedés szempontjából a Fürjesi összekötő megépítése. Jó érzés továbbá, hogy – abból a támogatásból, amelyből a belvárosban kívül-belül megújult az Evangélikus Nagytemplom és ifjúsági centrummá alakult a magtárépület – megtörtént a jaminai evangélikus templom és a mellette levő gyülekezeti ház homlokzat- és tetőfelújítása is.

A cikk itt folytatódik.

Címkék: Kutyej Pál - Békéscsaba -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!