Életet lehelnek a Degenfeld-kastélyba

Életet lehelnek a Degenfeld-kastélyba

Share this content.

Forrás: kronika.ro, szöveg: Szucher Ervin
Kutyfalva – Először nyílik meg a nagyközönség előtt szombaton a kutyfalvi Degenfeld-kastély, amelyet eddig jóformán csak azok láthattak, akik a szocialista éra valamelyik korszakában az épületben dolgoztak. A pályázati pénzekben reménykedő tulajdonos kulturális-információs központot hozna létre a jelentős restaurálásra szoruló épületben.

Egész napos családi rendezvény keretében először nyílik meg a nagyközönség előtt a kutyfalvi Degenfeld-kastély június utolsó szombatján. A Németországban élő örökösök és a Castellum Alapítvány úgy döntött, itt az ideje „megmutatni” a világnak az inkább udvarház méretű, de jó adottságokkal rendelkező, a köztudat által eddig méltatlanul mellőzött, klasszicista stílusú Maros megyei ingatlant. Június 29-én falu- és kastélytúrával, kiállításokkal, tudományos előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel igyekeznek népszerűsíteni a Marosvásárhelytől 38, Kolozsvártól 73 kilométerre fekvő települést és B kategóriás műemlékét.

A cikk itt folytatódik.

Címkék: Kutyfalva - Degenfeld -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!