Szórványnapot rendeztek Brassóban

Szórványnapot rendeztek Brassóban

Share this content.

Forrás: evangelikus.net, Brassói Lapok, Ambrus Melinda
Brassó – Nyolcadik alkalommal szervezte meg a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház Brassói Egyházközsége a Szórványnapot, amely idénre háromnapos rendezvénysorozattá nőtte ki magát. A rendezvény társszervezői az Evangélikus Ifjúsági Keresztyén Egyesület és a Bartalis János Keresztyén Kulturális Egyesület, támogatói a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alap, a Petőfi Sándor Program, a Communitas Alapítvány és a Paprika – a magyar ízek boltja, médiatámogatói a Brassaï Magyar Adás és a Brassói Lapok.

Június 7-én, 8-án és 9-én a brassói evangélikus templomkert megtelt kicsikkel és nagyokkal, hogy együtt keressék a választ az idei szórványnap mottójára, a Szeretsz-e engem? kérdésre.

Pénteken II. Rákóczi Ferenc Emléknapot tartottak. A rendhagyó történelemórát és a vetélkedőt Illés Gábor, a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasa vezette le. Este Petres Attila és bandája tartott népzenei koncertet, majd a Sirülő Néptáncegyüttes és a Mátka Néptánccsoport lépett fel. Ezt követően fergeteges táncház zárta a rendezvénysorozat első napját.

Szombaton délelőtt a Legeltesd az én báránykáimat felszólításra gyerekfoglalkozások zajlottak, volt bábszínház, játszóház és gyerektáncház. Délután ifjúsági istentiszteletet tartottak az evangélikus teológiai hallgatók közreműködésével. A zene mellett főszerepet kapott a videó is, levetítették azokat az üzeneteket, melyeket fiatalok fogalmaztak meg arról, hogy mit jelent nekik a szeretet a családban, a nemzetben, az egyházban. A gondolatébresztő videókat Erzse András Zsolt ötödéves teológus foglalta keretbe igeolvasással egybekötve.

A szombat délutáni kulturális programot a fennállásának hetvenedik évfordulóját idén ünneplő Búzavirág Néptáncegyüttes, a Tatrangi Boricások, Imre Zsuzsanna citeraegyüttese és a Napraforgó Fűrészmezei Néptánccsoport színesítette. Este pedig a Burzenländer Blaskapelle fúvószenekar szórakoztatta a közönséget.

Pünkösd vasárnap Adorjáni Dezső Zoltán evangélikus-lutheránus püspök hirdetett igét.

A VIII. Szórványnap gálaműsorát a Mátka-család biztosította. A VIII. Szórványnapot a Bartos Nándor, Fülöp Szilárd és Dragomér Zsolt összetételű Spontán együttes koncertje zárta.

A háromnapos rendezvénysorozaton aprók, kicsik, nagyok és vének egyaránt megtapasztaltuk, hogy szeretjük egymást, szeretjük a családunkat, szeretjük a nemzetünket, kultúránkat, hagyományainkat, szeretjük Istent, a keresztyén egyházunkat, és szeretjük a szórványnapot.

A napról bővebben itt olvashatnak. További képeket is találnak.

Címkék: Brassó - szórványnap -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!