Bormustra a pápai templomkertben

Bormustra a pápai templomkertben

Share this content.

Forrás: veol.hu, fotó: Polgárdi Sándor
Pápa – Harmadik alkalommal tartottak borversenyt a Pápai Evangélikus Egyházközségben a közelmúltban.

A házigazda Polgárdi Sándor esperes, a Somlói Borrend ceremóniamestere köszöntőjében említette, hogy amit harmadjára szerveznek meg, az már hagyomány. A gyülekezethez kötődő szőlészek és borászok a Somlón, Gyulahegyen és az Öreghegyben is foglalkoznak szőlőtermeléssel. Szerencsére idén bőséges, jó termésre számíthatnak a gazdák. Mint az esperestől megtudtuk, az evangélikus bormustrára tizenkét bort neveztek a résztvevők, fehéret és vöröset is kóstolhatott a háromtagú – Solymosi János, Papp Zoltán és Vörös Imre alkotta – zsűri.

A nagy aranyat a pápai Bogdán Jenő nyerte vegyes somlai fehér borával. Összességében öt arany minősítést osztottak ki. A jó hangulatú alkalmon az Evangélikus Kórus színesítette a programot, ami az eredményhirdetés után vacsorával és tapasztalatcserével zárult.

A teljes cikk itt érhető el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!