Jótékonysági koncert Dunaújvárosban

Jótékonysági koncert Dunaújvárosban

Share this content.

Szöveg és fotó: Stermeczki András
Dunaújváros – A Megmaradásunkért Kultúrcsoport jótékonysági koncertje volt a Dunaújvárosi Evangélikus templomban.

Miután felléptek Dunaegyházán eljöttek a dunaújvárosi evangélikus templomba is. Felemelő volt látni és hallani bizonyságtételüket, mellyel anyanyelvükért, anyanyelvünkért álltak ki. Kisebbségi létben élni, és azt csak ismerni csupán, nem ugyanaz. Éppen ezért örömmel hallgattuk őket és bízom benne, hogy a jelenlévők számára is ez bátorítást adott értékeink erősebb megtartásához, megbecsüléséhez. Ők ezt az elszakított területen a felvidéki Nemeshodoson őrzik és ápolják hűséges szeretettel. Csepi György elnök úr leveléből idézek: Csoportunk, mintegy sziget a Kárpát-medencében. Már 20 éve fellépéseivel a magyar összefogást hirdeti, és műsorainkkal hozzájárulunk a magyar nyelv, a magyar kultúra és identitástudat megtartásához nemcsak az elszakadt területeken, de az anyaországban is. Köszönjük!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!