Halmágyi táborozók Nagytarcsán

Halmágyi táborozók Nagytarcsán

Share this content.

Forrás: evangelikus.net
Nagytarcsa – 2018 nyarán fogalmazódott meg a gondolat, hogy a halmágyi gyermekek vegyenek részt a Nagytarcsán szervezett táborok valamelyikén. A gyülekezetek lelkészei azt szerették volna, hogy a kapcsolat új erőre kaphasson, és új lehetőségeket kerestek. Korai és hosszas egyeztetéseket követően született meg a döntés, hogy egy teljes hetet és a két vasárnapot töltsön Nagytarcsán a csoport, és vegyen részt nemcsak a táborban, hanem a vasárnapi gyülekezet életében is.

Hála legyen Istennek, hogy a terveink megvalósulhattak! Nagy útra készülődött 2019. június 22-én délután a Halmágyi Egyházközség képviselete: Bandi Márta lelkész vezetésével a kilenc gyermek és az öt kísérő.

Az éjszakai utazást követően június 23-án részt vettünk a délelőtti istentiszteleten, majd közös ebéden, délután pedig a gyülekezeti tagokkal és a vendéglátó családokkal együtt tartott szeretetvendégségen. Június 2428. között a hittanos tábor programján vettek részt a halmágyi gyerekek.

Minden nap közös énekléssel, majd a bibliai tanítással kezdődött, amit az ehhez kapcsolódó játékos feladatok, szünet és közös ebéd követett. Ebéd után játék következett, és a nagy melegre való tekintettel vízicsata zárta a napot. A gyermekek megtapasztalhatták, hogy milyen az, amikor mindenki magyarul beszél, új barátságok szövődtek, a közös tanulás és játék élménye hatotta át mindennapjaikat, illetve megtanulták a számháború rejtelmeit és a vízicsata trükkjeit. A kísérők mindeközben az itthon megszokott módon, a háttérben biztosítottak nagy segítséget. Pénteken délután a templomban került sor a táborzáró alkalomra, ahol a gyermekek bemutatták a jelenlévő szülőknek és érdeklődőknek mindazt, amit a héten tanultak (énekek, aranymondások, csengettyűs kórus).

A teljes cikk itt érhető el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!