Öröm, kegyelem, hála! – Hittantáborok Nagytarcsán

Öröm, kegyelem, hála! – Hittantáborok Nagytarcsán

Share this content.

Szöveg: Baranka György, fotó: Nagytarcsai Evangélikus Egyházközség
Június második felében két napközis tábort is tartottak a nagytarcsai evangélikus gyülekezetben. A két táborban összesen 85 gyermek fordult meg.

Nemcsak az evangélikus hittanosok szeretik ezeket a nyári programokat, hanem azok a gyerekek is, akik még csak ismerkednek a hittel, Bibliával, az evangélikus közösséggel. Nagy szükség van arra, hogy a nyári időszakban megfelelő elfoglaltságot találjanak a családok az iskolásoknak. Az agglomerációban található faluban egyre többen találják meg a kapcsolatot a gyülekezettel, és keresnek olyan értékeket, melyek kapaszkodót jelenthetnek számukra és gyermekeik számára.

Az első hittanos táborban Bálint Józsefné Gyöngyike tartotta a délelőtti bibliai foglalkozásokat, aki már harminchatodik éve végzi hűségesen péceli leánygyülekezetünkben gyülekezeti munkatársi szolgálatát. Rajta kívül még nagy szerepe volt a gyerekek közötti munkában azoknak az ifiseknek (20 fő), akik a tavasz kezdetétől jelentkezhettek a nagy megbecsülésnek örvendő feladatkörre. A nagyifisek közül többen képezték tovább magukat a Vasárnapi Iskolai Szövetség képzésein, a Sófár Dicsőítö Iskola valamely kurzusán, vagy a Magyar Evangéliumi Diákszövetség egyetemisták számára szervezett alkalmain.

A második hittanos tábor különlegessége az volt, hogy vendégül láthattuk erdélyi testvérgyülekezetünk, a Halmágyi Evangélikus-Lutheránus Egyházközség 15 tagját, 9 gyermeket, s az őket kísérő 6 felnőttet. Baranka György lelkész vezetésével már az elmúlt esztendőben 6 fiatal járt Halmágyon, hogy az ottani hittantábor lebonyolításában segítsenek. Most eljött az ideje annak, hogy a halmágyi testvérek vendégeskedhettek Nagytarcsán Bandi Márta lelkésznő vezetésével, aki a hetet záró vasárnapi igehirdetést is tartotta. Nagyon hálásak vagyunk a gyülekezet tagjainak, hogy szívesen vállalták a vendégek elszállásolását, jóltartását! Köszönjük, hogy együtt kirándulhattunk velük Egerbe és az albertirsai strandra! A napközis táborok fő szervezője Baranka Mária lelkésznő volt. Köszönjük munkáját! Augusztusban ismét készülünk a Fogaras melletti faluba táborozni!

Képgaléria:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!