Jézus igájában – Lelkészavatás Budahegyvidéken

Jézus igájában – Lelkészavatás Budahegyvidéken

Share this content.

Szöveg és fotó: Adámi Mária
Budapest – Családias légkörben zajlott Szemerei G. Benjamin ordinációja a budahegyvidéki evangélikus templomban 2019. július 6-án. Unokaöccsét Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke indította el a lelkészi szolgálat útján.

A liturgiában Keczkó Pál helyi lelkész, a Budai Egyházmegye esperese mellett a teológiai képviseletében dr. Varga Gyöngyi tanszékvezető, egyetemi docens működött közre.

Gyerekkori emlékek felidézésével kezdte a lelkészjelölt választott igéje, Mt 11,29–30 alapján tartott prédikációját Szemeri János püspök. A lószerszámhoz hasonlította a lelkészi szolgálatot, amely kötöttséget, elkötelezettséget jelent. Majd hangsúlyozta: „A kötöttségek felszabadítóak is lehetnek. Jézus szolgálatában ezt élheti meg az ember. Mert Jézus igája nem lehúzó, hanem felemelő teher.”

Az eskütételt, az áldások és a Confirma elhangzását követően Szemerei G. Benjamin Szemerei Jánossal együtt osztott úrvacsorát a népes gyülekezetnek.

Az istentisztelet végén került sor a köszöntőkre. A nyugati kerület lelkészi vezetője átadta a frissen felavatott lelkésznek az ordinációs oklevelet, illetve első szolgálati megbízását. Ezután dr. Varga Gyöngyi mondta el jókívánságait, majd Keczkó Pál és Keczkó Szilvia helyi lelkészek búcsúztak el hatodévesüktől. Polgárdi Sándor, a Veszprémi Egyházmegye esperese elmondta, hogy örömmel várja új kollégája munkába állását. Végül a helyi ifjúság áldáskívánása hangzott el.

A lelkészavatási ünnepet a templomkertben tartott szeretetvendégség zárta.

Szemerei G. Benjamin Székesfehérváron született. Középiskolai tanulmányait Bonyhádon, a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban végezte. Gimnazistaként kezdett zenélni a Keresztmetszet zenekarban. Érettségi után, 2012-ben felvételt nyert az Evangélikus Hittudományi Egyetemre. A 20152016-os tanévben ösztöndíjjal a berlini Humboldt Egyetemen tanult. Hatodéves gyakorlatát a Budahegyvidéki Egyházközségben töltötte, Keczkó Pál esperes mentorsága alatt. 2018 nyarán házasságot kötött Baintner Fanni Katalinnal. Ordinációját követően a Veszprémi Egyházmegye területén lévő somlószőlősi és kertai gyülekezetekben kezdi meg szolgálatát beosztott lelkészként.

Képgaléria:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!