Versek között, telefon nélkül Weöres falujában

Versek között, telefon nélkül Weöres falujában

Share this content.

Forrás: vaol.hu, fotó: Unger Tamás / Vas Népe
Csönge – Pár év kihagyás után hétfőtől ismét gyerekzsivaj tölti be a csöngei evangélikus templom udvarát – alkotótáboros diákok vertek tanyát a parókia épületében.

– Hogy miért alkotó? Nem elsősorban tárgyakat alkotunk, hanem véleményt, például versekhez kapcsolódva, illetve közösséget, olyan fiatalokból, akiket a mai korban is érdekel a költészet – fogalmazza meg gondolatait az elnevezésről Hende Nóra, a tábor 9. osztályt végzett diákvezetője.

Az ötletgazda persze Mesterházyné Jánosa Magdolna, akinek az iskolaigazgatói munka után nyugalomba vonulva megint egy kicsit több ideje van a táborszervezésre. – Itt, Weöres Sándor falujában szinte minden percünket áthatják a költemények, de emellett mindenféle művészeti ágnak helye van a programjainkban – magyarázza a pedagógus.

A teljes cikk itt érhető el.

Címkék: Csönge - tábor - Weöres Sándor -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!