Hálaadás a szolgálatért

Hálaadás a szolgálatért

Share this content.

Szövg és fotó: Szente József, hang és fotó: Kerecsényi Zoltán
Veszprém – 2019. július 20-án dr. Harmati Béla nyugalmazott evangélikus püspök hálaadó istentiszteletet tartott a veszprémi evangélikus templomban, gyémántdiplomás emlékezéssel. A gyülekezet azért is különösen közel áll a püspökhöz, mert 1959-ben, felszentelése után ez volt az első gyülekezet, ahol elkezdhette lelkészi munkáját. A megjelent hívek és családtagok körében jelen volt Polgárdi Sándor, a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye esperese is.

A püspök visszatekintést adott az életéről, szolgálatairól, a hatvan évről hatvan percben.

Harmati Béla 1987–2003-ig püspökként a magyar evangélikusok vezetője volt. Hálát adhattunk életéért, szolgálataiért. 

Thiering Erika orgona-, dr. Ádám Endre hegedűkísérettel színesítette a hálaadó istentiszteletet.

Harmati Béla a vasárnapi úrvacsorás istentiszteleten a gyülekezettel együtt hallgatta a Szentháromság ünnepe utáni ötödik vasárnap igéjét: Így szól az Úr: „Mert szeretetet kívánok, és nem áldozatot, Isten ismeretét, és nem égőáldozatokat.” (Hós 6,6) „Most azért megmarad a hit, a remény, a szeretet, e három; ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet.” (1Kor 13,13)

Címkék: Harmati Béla -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!