Nem minden helyzetből lesz csoda – Jézus és Péter a vízen – 1. rész

Nem minden helyzetből lesz csoda – Jézus és Péter a vízen – 1. rész

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Pethő Jucus
Egy háromrészes igehirdetés-sorozat első része következik most. Mindhárom igehirdetés Jézus és Péter vízen járásának történetéről fog szólni. Az elsőben Jézus áll egyedül a víztükör tetején. A másodikban Jézus mellett Péter is a vízen áll. A harmadikban pedig Jézus továbbra is a víz felszínén van, Péter pedig süllyed a habokban. Egy sokak által ismert bibliai rész kibontása következik, nem a megszokott nézőpontból.

A mai, első részben a történet elejéről van szó, amikor még csak Jézus jár a vízen, Péter pedig a többi tanítvánnyal együtt a csónakban ül. Központi gondolatunk így szól: nem minden helyzetből lesz csoda.

Játsszunk először a képzeletünkkel! Képzeljük el, milyen lehet vízen járni! Sőt! A történetből kiderül, hogy mindez nagy szélben történik. Tehát úgy képzeljük el azt, hogy a vízen járunk, hogy közben hatalmas hullámok csapkodnak! (A szörfösök élveznék…) Úgy haladunk a víz tetején, hogy közben időnként be-beterít minket egy taréj. Mit érzünk a lábunk alatt? A víz puhaságát vagy inkább, mintha szilárd lenne? Belesüllyed-e a lábunk pár centire a vízbe – mondjuk, amikor lépünk –, vagy teljesen a felszínen járunk? És vizes lesz-e a lábunk, vagy lepereg rólunk minden csepp? Fantasztikus lenne kipróbálni! De nem minden helyzetből lesz csoda, így az esti fürdésnél ki tudjuk majd vakarni magunkat a koszból a vízzel… Nem fog a víz csak úgy leperegni rólunk!

A cikk itt folytatódik.

Címkék: KötőSzó - Pethő Jucus -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!