Volt egy evangélikus iskola

Volt egy evangélikus iskola

Share this content.

Csorna – Az ország talán legrövidebb életű oktatási intézménye volt a csornai evangélikus iskola. Tárgyi emlékeiből nemrég nyílt kiállítás a gyülekezet helyi templomában. Forrás: OXYGEN HÍRÜGYNÖKSÉG, o2hir.hu, szerkesztő: Kovács Gergely, operatőr: Horváth Csaba

Kevesen tudják, de Csornán volt egy evangélikus iskola. Az intézményt a második világháború idején 1943-ban alapították és mindössze 5 évig működött. A viharos időszakról a fennmaradt dokumentumok is árulkodnak.

Ezeket, a történelmi emlékeket Tubán József lelkész gyűjtötte össze. Az evangélikus templomban megtekinthető tárlaton: régi órarendeket, gyakorlófüzeteket, fotográfiákat láthatunk. A múlt megismerését a lelkész fontosnak tartja.

A kiállítás mindenszentekig látogatható. Mivel a templom nincs mindig nyitva, a tárlat megtekintéséhez előzetes bejelentkezés szükséges. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!