Agrár- és vadgazda mérnök előadása a vadászatról Pápán

Agrár- és vadgazda mérnök előadása a vadászatról Pápán

Share this content.

Forrás: vadaszat.net
Pápa – A Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör augusztus eleji összejövetelén Borbély László agrármérnök tartott előadást külföldi vadászati kalandjairól Svédországtól Spanyolországig, azaz mégis szóba jöhet Skandinávia címmel múlt hétfőn az evangélikus látogatóközpontban.

A magyargencsi Borbély László gyerekkora óta vonzódott a vadászathoz, természetes élőhelyükön figyelte meg az őzeket, szarvasokat, vadnyulakat, rókákat. Az agrár-, majd a vadgazda mérnöki diploma megszerzése tovább mélyítette érdeklődését, s azóta teljesen „megfertőzte ez az élményeket adó szenvedély”. Jelenleg agrár- és vadgazda mérnökként, valamint vadkárbecslőként dolgozik, emellett a Hertelendy Vadásztársaság elnöke.

Véleménye szerint a 21. században a vadászat elvesztette tradicionális, zsákmányszerző jellegét, és egyfajta pozícióhajhászás figyelhető meg. Megkülönböztethetünk hús- és trófeavadászatot. A magyarok a német, osztrák, cseh hagyományokhoz híven inkább az utóbbihoz tartoznak, és trófeagyűjtés céljából, élményszerzésként utaznak külföldre, hogy itthon nem megtalálható fajokra vadásszanak.

A teljes cikk itt érhető el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!