Halvax Julianna lett az év Szupertanára

Halvax Julianna lett az év Szupertanára

Share this content.

Forrás: Kisalföld
Sopron – A soproni Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola tanítója lett a Dívány.hu és a Lidl üzletlánc által meghirdet pályázaton az év szupertanára. „Számomra a legfontosabb, hogy gondolkodásra, együttműködésre ösztönözzem a gyerekeket – mondja Halvax Julianna. Kreativitás, együttműködés és érzelmi intelligencia – nála ezek a kulcsszavak.

– Most is előttem van a kép, amikor hatévesen, nagycsoportos óvodásként először láttam tantermet és katedrát. Olyan nagy hatással volt rám, hogy már hazafelé eldöntöttem, pedagógus leszek. Hiába próbált édesanyám másfelé terelgetni, hajthatatlan voltam – mesél végtelenül nagy lelkesedéssel pályaválasztásáról Halvax Julianna, a soproni Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola tanítója és tehetségkoordinátora.

2006-tól egyengeti a kis hunyadisok útját. Szeptembertől elsősökkel kezd, izgalommal várja az új osztályt. Nála nem szokványosak a tanórák, élő kacsa és tyúk is volt szemléltető eszköz"a negyedikes hunyadisoknál. Mindig érdekelték az alternatív, motiváló, újító és játékos módszerek. Szerencsére ebben az iskolája is támogatja. Juli nénivel minden reggel csibésztúra-bajnokság van, egész napos pontgyűjtés a Class Dojo programban, a hónap végén pedig fizetésnap, amikor különböző kiváltságokat vehetnek a tanulók.

– A legfontosabb, hogy gondolkodásra, együttműködésre ösztönözzem a gyerekeket. Éljék ki a kreativitásukat és fejlődjön az érzelmi intelligenciájuk. Minden gyermek tehetséges valamiben, és én ezt szeretném bennük megtalálni. Pontosabban rávezetni őket, hogy találják meg azt a területet, amivel szívesen foglalkoznak, ami olyan örömet jelent számukra, mint nekem a tanítás.

A teljes cikk itt érhető el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!