A dunaújvárosi magocskák Kismányokon

A dunaújvárosi magocskák Kismányokon

Share this content.

Szöveg és fotó: Stermeczki András
Kismányok – 2019. augusztus 12. és 17. között a Tolna megyei Kismányok adott otthont közel negyven gyereknek és kísérőiknek, hogy a magvető példázata alapján körbejárják a világot, azaz öt kontinenst öt nap alatt. „Az érkezéskor elültetett magocskákra reménységgel tekintettünk és a hét során bekapcsolódtak a tematikus délelőtti beszélgetésekbe. Az útfélre, a sziklára, a tövisek közé és a jó földbe esett magok helyzetét egy-egy rövid filmrészlettel szemléltette filmes barátunk és a meséket kedves felesége tolmácsolta” – írta Stermeczki András lelkész szerkesztőségünknek küldött beszámolójában.

Az előadások alatt a csoportbeszélgetések gyümölcseit láthattuk rövid dramaturgiával, majd a kézműveskedés és a különböző sportfoglalkozások színesítették a programot. Volt természetesen foci, úszóverseny, röplabda, tollas, kötélpálya, futóverseny, csúszkapálya, darts, csocsó, krikett, pinyó és tájfutás akadályversennyel. Persze a számháború és az éjszakai bátorságpróba sem maradhatott el. A napok változatosan és gyorsan teltek, melyeknek a reggeli, a táborban megtartott áhítatok az esti, a gyönyörű templomban megtartott áhítatok adtak keretet. A Genezisben található „őrizd és műveld” imperatívusza segítségével igyekeztünk a környzettudatos szemléletet tovább adni, és arra biztatni a résztvevőket, hogy óvjuk szép teremtett világunkat. Sötétedés után a nap eseményeit idén is filmhíradóban néztük vissza, majd a takarodó után a kontinensekről szólt az esti mese. Záróeste természetesen „zárótüzet” gyújtottunk és kicsurgattuk szalonnáinkat. Élményekkel gazdagodva, kisebb horzsolásokkal és „Dávid kulcsával” érkeztünk szombaton Dunaújvárosba. Vasárnap folytattuk a templomban a találkozások sorát, és reménység szerint a tanévnyitón ismét találkozunk. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!