Gyülekezeti tagok is segítik a veszprémi gyerekek táboroztatását

Gyülekezeti tagok is segítik a veszprémi gyerekek táboroztatását

Share this content.

Szöveg: Soltész-Gáspár Judit
Veszprém – Az idei évben hatodszorra rendeztük meg egyhetes gyerektáborunkat Veszprémben. A tábort az általános iskolás korosztály számára tartjuk, de gimnazista korú gyerekek is nagy létszámban vesznek részt segítőként – írta szerkesztőségünknek küldött beszámolójában Soltész-Gáspár Judit.

Annak ellenére, hogy a tábor ideje alatt számos más iskolai tábor is működik, nagy az érdeklődés. A hely szűke miatt korlátoznunk kell a létszámot. Ez évről évre harmincöt-negyven gyereket jelent, akik mind a gyülekezetünkhöz tartoznak, és más, évközi rendezvényeinken is szívesen részt vesznek.

A táborok tematikusak, minden évben új témát dolgozunk fel. Idén Pál apostol élete és munkássága volt soron.

A tábor nemcsak a fiatalokat mozgatja meg, hanem több gyülekezeti tag, szülő is eljön, hogy bemutassa munkáját, kedvelt tevékenységét. Hogy csak párat említsek: a papírmerítést, horgolást, fafaragást vagy éppen a horgászatot.

A tábort egy áhítattal zárjuk, ahova a szülők is eljönnek, és minden évben azzal köszönnek el a gyerekek, hogy bárcsak két hónapig tartana a tábor! Ezek a mondatok minden köszönetnél többet érnek, eltörlik a fáradságot, és segítik a helytállást a sok nehézséggel szemben, melyet keresztényként és pedagógusként tapasztalunk. Ezekért a gyerekekért vágunk bele a gyülekezeti munkába évről évre újult erővel, szeretettel.

Címkék: Veszprém -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!