Új kenyér ünnepe volt az Élimben

Új kenyér ünnepe volt az Élimben

Share this content.

Forrás: elim.hu
Nyíregyháza – Második alkalommal rendezték meg augusztus 20-hoz kapcsolódóan az új kenyér ünnepét az Élim Evangélikus Szeretetotthonban. Az egész napot e téma köré építettük, így a délelőtt folyamán az EFOP 1.3.7-17-2017-00008 azonosítószámú pályázat keretében teaházat tartottunk, melyen Balázsné István Edit nemcsak az elmaradhatatlan zsíros kenyérrel, hanem egy előadással és egy magyar népmesével is megvendégelte a megjelenteket.

A délutáni rendezvényen az ellátottakon kívül a munkatársak is részt vettek. Az együttlét Bozorády András lelkész ünnepi áhítatával kezdődött, melyet a kenyérszentelés követett. Az intézmény konyhájának szakácsai és dolgozói sürögtek-forogtak, hogy a várva várt lecsó is időben asztalra kerüljön, és együtt fogyaszthassuk el a vacsorát. A bentlakásos intézmény és a támogatott lakhatások lakói nagy örömmel fogadták az asztalközösséget a munkatársakkal és a meghívott vendégekkel. Természetesen nem maradhatott el a meglepetés sem: vacsora után egy kis sütemény várt mindenkire.

 

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!