Csepregi Zoltán Jézus átlépi a határt című előadásával kezdődött el a P8 Bibliaiskola

Csepregi Zoltán Jézus átlépi a határt című előadásával kezdődött el a P8 Bibliaiskola

Share this content.

Budapest – Csepregi Zoltán Jézus átlépi a határt című előadásával kezdődött el október 1-én a Pesti Nyolc Evangélikus Gyülekezet Bibliaiskolája. A házigazda a Ferencvárosi gyülekezet volt az est moderátora Koczor Tamás. Szöveg és fotó: Románné Bolba Márta

Csepregi professzor a Kánaáni asszony és a Kapernaumi százados szolgájának történetén keresztül mutatta be azt a viszonylag ritka bibliai történettípust, amikor a „csibe tanítja a tyúkot”, vagyis a kisebb a nagyobbat. Egy asszony, ráadásul egy pogány asszony készteti arra Jézust, hogy megváltoztassa eredeti álláspontját. Ezek a felszabadító evangéliumi történetek arra tanítanak bennünket, hogy szabad megszólalni, szabad ellenvetést tenni, szabad vitatkozni, még egy csibének is a tyúkkal szemben.

Az előadás meghallgatható a mellékelt fájlban.

A Bátran a Bibliáról P8 sorozat következő előadása október 15-én kedden 18:30-kor kezdődik az Üllői út 24. külső termében. Pesthy Mónika  Kísértés címmel ad elő. Vendégünk könyvet is írt nemrégiben ebben a témában A csábítás teológiája címmel.  Már 18 órától teával és süteménnyel várjuk az érkezőket, a házigazda ezúttal a józsefvárosi gyülekezet lesz.

Csatolt állományok: Csepregi Zoltan P8.mp3 -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!