Szolgálatra indulva – Felegyi-Németh Mária ordinációja

Szolgálatra indulva – Felegyi-Németh Mária ordinációja

Share this content.

Forrás: Csaba TV
Békéscsaba – Felegyi-Németh Mária ordinációjára gyűltek össze a hívek 2019. augusztus 31-én a békéscsabai evangélikus nagytemplomban. Igét hirdetett Kondor Péter püspök. Az istentiszteleten a Csaba TV is forgatott, az ő felvételüket adjuk most közre az alkalomról.

Felegyi-Németh Mária Kaposváron töltötte hatodéves gyakorlatát teológus-hallgatóként, azonban kisfia tavaly szeptemberi születése miatt ordinációjára csak idén került sor. A békéscsabai evangélikus nagytemplomban az istentisztelet igei szolgálatát Kondor Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház Déli Egyházkerületének püspöke végezte, a liturgiában az Evangélikus Hittudományi Egyetem részéről dr. Szabó Lajos, az intézmény tavaly leköszönt rektora, valamint Kutyej Pál, a Békéscsabai Evangélikus Egyházközség igazgató-lelkésze vett részt.

A frissen ordinált lelkésznő az orosházi Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium iskolalelkészeként kezdi meg szolgálatát. Felegyi-Németh Mária az istentisztelet után boldog mosollyal mondta el, nagy kihívás számára, hogy kisgyermekes szülőként kell elkezdeni az évet, így nemcsak a szakmai feladatokkal kell megbirkózni – a diákokat híven pásztorolni –, hanem a családi életet is meg kell szervezni, kisfia bölcsődei beszoktatása miatt.

Felegyi-Németh Mária 1990. október 14-én született Békéscsabán. Egy 300 lelkes kis faluban, Csabaszabadiban nőtt fel. Általános iskolai és gimnáziumi évei alatt többféle művészeti ággal is megismerkedett alapfokon. Tanult citerázni, furulyázni, hegedülni, népi énekelni, valamint gitározni, utóbbit a KIE-ben szervezett gitársuli keretein belül. Éveken át lelkes tagja volt az iskolai énekkarnak. Művészeti alapképzőre járt, ahol a tűzzománc szakot választotta. Gimnazistaként a Békéscsabai Keresztyén Ifjúsági Egyesület önkéntesekén részt vett a „nyitott ház” programban, az ifjúsági klub szervezésében, valamint a Ten Sing zenei munkaágát vezette. 2010-ben érettségizett a Békéscsabai Evangélikus Gimnázium nyelvi előkészítő tagozatán. Ebben az évben nyert felvételt az Evangélikus Hittudományi Egyetem teológus-lelkész szakára, melyen egy év halasztást követően kezdte meg tanulmányait. 2009-től a Mind-Diák Szövetkezet Békéscsabai irodájának vezetőjeként diákmunkákat szervezett és koordinált. Diákévei alatt számos munkakörben kipróbálta magát. Egyetemi évei végén a diákmunkák helyett hitoktatást vállalt kezdetben a budahegyvidéki és pestújhelyi gyülekezetekben, majd Kaposváron. Kőbányán a gyermekbibliakör segítője volt. Az egyetemen lehetősége nyílt kipróbálnia magát a billentyűs hangszerek terén is, ahol többek között harmónium és magánének órákra is járt. A 2014-ben Budapesten megrendezett Societas Oecumenica konferencia segítője volt. Hatodéves gyakorlatát Kaposváron, Pongrácz Máté mentor mellett végezte a 2017-18-as tanévben. Szerkesztője volt a Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozó 2018-as programfüzetének. Férjével, Felegyi-Németh Mihállyal, – akit idén nyáron választott meg az Orosházi Evangélikus Egyházközség parókus lelkészének – az egyetemen ismerkedett meg. Közös gyermekük, Danika 2018. szeptember 1-jén született Kaposváron. Lelkészi szolgálatát Orosházán, a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium iskolalelkészeként kezdi meg félállású státuszban.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!