Podmaniczkys sikerek egy jótékonysági futóversenyen

Podmaniczkys sikerek egy jótékonysági futóversenyen

Share this content.

Forrás: Facebook.com / Podmaniczky János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola
Budapest – 2019. augusztus 31-én különleges rendezvényen vettek részt a Podmaniczky János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola diákjai. A Rákoskeresztúri Önkormányzat meghívta azokat a diákokat, akik tavaly az autómentes napi futáson elsők lettek, Répássi Boglárkát és Ruzsák Barnabást, illetve akik egész évben, szinte minden héten szállították a világ minden tájáról elindult futóversenyeken kapott rajtszámokat, Csizmadia Líviát és Zalánt, valamint Pecsuk Perennát, a Gregor Általános Iskola legjobb futóját, a Runway Run 2019 reptéri futóversenyére.

Ez a futás egy adományfutás. A Suhanj! Alapítvány – amely a fogyatékkal élők sportolási lehetőségeit biztosítja –, valamint egy brit alapítvány – ami a gyermekek csontvelő átültetési műtétjeit támogatja – kapja az adományokat. Erre a futóversenyre nagyon nehéz bekerülni, és a kiemelt ügyért igazán megtisztelő érzés volt futócipőt ragadni.

A gyermektávon 1,5 km-en fiú kategóriában Ruzsák Barnabás első helyezett lett, a lányok futamában pedig Répássi Boglárka lett első helyezett, míg összesítettben a harmadik helyet érte el.

A lányok kategóriájában Pecsuk Perenna második helyezést ért el, míg Csizmadia Zalán és Csizmadia Lívia kitartó versenyzéssel a középmezőnyben végeztek.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!