Nemzetközi díjat kapott a maglódi pünkösdi templomdíszítésről készült film

Nemzetközi díjat kapott a maglódi pünkösdi templomdíszítésről készült film

Share this content.

Forrás: magyarhirlap.hu, evangelikus.hu
Maglód – Sanghaj – A Maglódon élő evangélikus etnográfus, Koltay Erika és munkatársa, Csorba Judit muzeológus, rendező korábban a maglódi pünkösdi templomdíszítésről készítettek kisfilmet, amely most Sanghajban nemzetközi díjban részesült.

A Múzeumok Nemzetközi Tanácsa audio-vizuális szekciója, az AVICOM, évente megszervezi a FAIMP 2.0 fesztivált, amely a múzeumok és kulturális intézmények audiovizuális produkcióinak, innovatív multimédiás fejlesztéseinek és interaktív kiállítási installációinak seregszemléje. Ezen a nemzetközi szakmai megmérettetésen nagydíjat és arany fokozatú elismerést kapott a Magyar Nemzeti Múzeum, de díjakat nyert a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum és a Néprajzi Múzeum is.

A dokumentumfilmek között sikerrel szerepelt és bronzérmet kapott a „Ribbons and Branches” (Szalagok és Ágak) című alkotás, amely a pünkösdi templomdíszítés maglódi hagyományát mutatja be. A díjat 2019. augusztus 28-án vehették át az alkotók Sanghajban.

Az ösküi származású Koltay Erika, aki idén augusztus 20-án Maglódért-emlékérmet kapott, még 2016-ban készítette el Csorba Judittal a néprajzi filmdokumentációt. Ez az alkotás 2017-ben részét képezte a Magyar Nemzeti Múzeum által a reformáció 500. évfordulójára rendezett kiállításnak is.

A további díjazottakról itt olvashatnak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!