72 óra: A kaposvári KEFIR is kivette részét – Ők festettek – Ifis fal kompromisszum nélkül!

72 óra: A kaposvári KEFIR is kivette részét – Ők festettek – Ifis fal kompromisszum nélkül!

Share this content.

Kaposvár – A kaposvári evangélikus gyülekezet ifjúsága termüket festették ki a 72 óra keretében. Személyes beszámoló. Forrás: facebook.com, szöveg: Pongráczné Győri Boglárka

A Kaposvári Evangélikus Egyházközség immáron hagyományosan vett részt az országos rendezésű 72 óra kompromisszum nélkül című programban. A tavalyi Deseda tó körüli szemétszedés után idén valami másra gondoltunk. A gyülekezeti terem illetve egyéb helyiségek energetikai felújítása után döntöttünk úgy, hogy házon belül próbálunk önkéntes munkával tenni gyülekezeti házunk szépítéséért.

2013. október 11-én sok fiatal gyűlt össze, hogy az új fűtéscsöveket lefessék, valamint az ifjúsági szoba falát egy különleges alkotással tegyék még hangulatosabbá.

Az ifjúságban kialakult hierarchia hamar világossá tette, hogy a konfirmandusoknak előbb egy kis csőfestést kell végezni ahhoz, hogy aztán a nagy falfestésbe is bekapcsolódhassanak. Ők természetesen ennek örömmel tettek eleget és lehet, hogy a kezükre több festék ment, mint a csövekre, de végül a nagyok hathatós segítségével elkészült a gyülekezeti ház folyosóján található új csövek festése is.

Ezek után már teljes erővel készülhetett az ifjúsági szoba, ahol egy gitár – amely hangszer összeköti a fiatalokat – felett található a kaposvári evangélikus fiatalok évek óta használt elnevezése: a KEFIR, azaz Kaposvári Evangélikus Fiatalok Ifjúsági Rendezvényei felirat! 

A falra a fiatalok által írt induló szövege is felkerült és egy nőalak – akit egyik ifisünkről mintáztak. Ez a kompozíció világosan mutatja az irányt: mindenki csatlakozzon a KEFIR-hez! Az alak nemcsak irányt mutat, de fontos funkciót is ellát, hiszen minden segítő nevének kezdőbetűje felkerülhetett a ruhájára.

A csodálatos alkotás még folytatásra vár! De a fiatalok lelkesedéséből látszik, hamar el fog készülni az új ifjúsági fal. A terem berendezésében is nagy szerep hárul a fiatalokra, akik a Somogy-Zalai Egyházmegye csendes napján használt könyveket fognak árulni, hogy a befolyt pénzből tovább szépíthessék termüket!

Köszönjük a 72 óra kompromisszum nélkül szervezőinek, hogy idén is megtapasztalhatták fiataljaink, milyen fontos a másikért, a közösségért való cselekvés!

 

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!