Mekk Elek a Péterfyben

Mekk Elek a Péterfyben

Share this content.

Forrás: Győrplusz.hu, szöveg: Adorján Andrea, fotó: Bögi Tamás, Fekete Gyula
Győr – A mesék világába vezet egy nemzetközi paverpol-kiállítás, amely a Péterfy Sándor Evangélikus Iskola falait díszíti 2019. szeptember 16-tól.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Péterfy-iskola, ahol sok kiváló gyerek tanult, nagy boldogan” – így köszöntötte Kolarovszki Zoltán igazgató a gyermekeket. Azzal folytatta, hogy ebben az intézményben megjelent Lángh Ildikó, az IPOSZ művészi-kézműves szakosztályának elnöke, festőművész, paverpol oktató, s magával hozta a mesék birodalmát. Nem egyedül jött, hanem sok paverpol oktatóval, művésszel, akik 30 képpel jelenítik meg a mesebeli világot a falakon. Látható Mekk Elek, A kis gömböc, A három kismalac és a farkas, Mazsola és Tádé, és ismert népmesék jelenetei izgalmas anyagokba bújtatva.

S hogy mi is a paverpol technika? Textília, speciális ragasztó, képzelőerő szükséges hozzá. A ragasztónak köszöünhetően különböző színűre szárad az anyag: ha például átlátszót választunk, akkor megmarad a használt anyag eredeti színe. Gyorsan szárad, könnyű vele dolgozni és környezetbarát. Lángh Ildikó a kiállítás megnyitóján elmondta, hogy a paverpol technikát majd ki is próbálhatják az érdeklődők a Pinnyédi és a Győr Újvárosi Művelődési Házban, ahol a gyerekek szülőkkel, nagyszülőkkel együtt alkothatnak. Ez a képzés ingyenes lesz.

A kiállítás január 6- ig tekinthető meg a Péterfyben, ha valaki kedvet kapott, szeretné megnézni, a portán a munkatársak elvezetik a képekhez az érdeklődőket.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!