10. online bibliaismereti verseny

10. online bibliaismereti verseny

Share this content.

Forrás: Magyar Bibliatársulat
Budapest – A Magyar Bibliatársulat Alapítvány ismét online bibliaismereti versenyt hirdet, amelyre középiskolásokat, valamint főiskolásokat, egyetemistákat és más fiatal(os) felnőtteket vár. A játék 5 héten keresztül tart majd, és ez alkalommal a bibliai szövetségekre épül, amelyekkel szeretnék végigkísérni a résztvevőket a Biblia nagy, összefüggő történetén a teremtéstől az újjáteremtésig.

A verseny nem titkolt célja rávenni a fiatalokat arra, hogy minél gyakrabban és minél nagyobb kedvvel vegyék kezükbe a Szentírást. Úgy véljük, ehhez az egyik legjárhatóbb út, ha különféle feladatokat kell megoldaniuk, amihez forgatniuk kell a Bibliát.

Jelentkezés

A versenyre bármilyen középiskolás diák, főiskolás, egyetemista és más fiatal(os) felnőtt jelentkezhet felekezeti hovatartozástól függetlenül a www.bibliatarsulat.hu/jatek oldalon elérhető űrlap kitöltésével. A jelentkezők a regisztrációnál két szint közül választhatnak. Egyéni versenyzők és legfeljebb háromfős csapatok jelentkezését várjuk.

A jelentkezés határideje 2019. október 13. (vasárnap) éjfél.

A játék menete

A verseny öt héten keresztül tart, és az első feladványokat 2019. október 14-én, hétfőn tesszük közzé. Minden héten öt-hat egymásra épülő feladványt kell majd megoldani: az első feladvány megoldása vezet el a második feladványhoz, annak megoldása a harmadikhoz, és így tovább. A közép- és haladó szintre jelentkezők számára a feladatsorok természetesen különböznek, de a gyakorlati tennivalók ugyanazok lesznek.

Minden hét elején egy-egy feladványt teszünk közzé a bibliatarsulat.hu/jatek oldalon. Ennek megfejtését mindig ékezetek nélkül és kisbetűvel kell majd beírni a böngésző címsorába a játék címe után, például bibliatarsulat.hu/jatek/kozepszint/elsomegoldas. Az így létrejövő új link beírásával lehet eljutni arra az oldalra, ahol a következő feladvány lesz. Ennek megoldását ismét a böngésző címsorába írva (például bibliatarsulat.hu/jatek/kozepszint/masodikmegoldas) érhető el az azt követő feladvány, és így tovább. Minden héten az utolsó választ egy megadott szószalagba kell beírni. Az újabb kérdéseket hétfőnként tesszük közzé honlapunkon, a korábbi feladványok hétfőtől már nem lesznek elérhetők. A játékmenet részletes bemutatója megtekinthető a következő oldalon: http://bibliatarsulat.hu/jatek/bemutato.

A játék végső megfejtéséhez szükséges információkat az utolsó héten küldjük majd el, és a résztvevőknek mindössze egy szót kell beküldeniük az info@bibliatarsulat.hu címre 2019. november 17-én (vasárnap) éjfélig.

Díjak, díjátadás

A helyes megfejtést beküldők között könyvcsomagokat és koncertjegyeket sorsolunk ki. A díjak átadására a budapesti Bibliamúzeumban kerül sor.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!