Jézus téged is hív, akár a mobiltelefonodon is

Jézus téged is hív, akár a mobiltelefonodon is

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Szeverényi János
„Jézus téged is hív, de nem mobiltelefonon. Templomba lépés előtt a mobiltelefont kérjük kikapcsolni!” – olvasható több templom bejáratánál. Szellemes és érthető ez a felszólítás. Valóban zavaró, ha ima vagy igehirdetés alatt megszólal egy telefon, akár többször is. Talán a legkínosabb, ha a lelkész Luther-kabát alatti zsebében. Ez velem is megtörtént…

Egyszer körben ültünk egy belmissziói bibliaórán az országos irodában. Csendes imaközösség közben egy néni telefonja elkezdett zenélni. Idős testvérünk annyira zavarba jött, hogy eldobta mobilját. Mivel a csukott szemek ilyenkor kinyílnak, egy ügyes atyafi futballkapust megszégyenítő mozdulattal elkapta a repülő tárgyat.

A technika sok esetben okoz zavart egy keresztyén alkalmon, amikor nem szól a mikrofon, vagy túlságosan is hangos. Engem leginkább az zavar, ha a kezdési idő után, a gyülekezet előtt próbálják beállítani a laptopot, projektort vagy a hangerősítést. Ilyenkor magamban arra gondolok, hogy Jézusnak, Pálnak vagy Luthernek elég jól ment a szolgálat az ilyen „kütyük” nélkül is.

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!