Húsz év szolgálatban, házasságban

Húsz év szolgálatban, házasságban

Share this content.

Forrás. erdmost.hu, szöveg: Ádám Katalin
Érd – Hálaadó istentiszteletet tartottak vasárnap az evangélikus templomban: az Érdi Evangélikus Egyházközség így köszöntötte Labossa Pétert, felszentelése 20. évfordulója alkalmából. Köszöntötték egyúttal Labossáné Kővágó Anita lelkészt is, hiszen ez házasságuk huszadik évfordulója is.

Ezen a vasárnapon Ittzés István nyugdíjas lelkész – aki korábban a Thököly utcai templomban szolgált – hirdetett igét, és kérte Isten áldását a háromgyermekes lelkész házaspárra.

Ittzés István kiemelte: hihetetlen megtiszteltetés a világmindenség urát szolgálni, igehirdetőnek lenni – egyben óriási teher.

„Ez nagy elhívás, túl nagy teher ez nekünk, nem tudjuk mi ezt elhordozni, csak akkor, ha Ő hordoz bennünket. Sokat beszéltünk arról Péterrel és Anitával, hogy mennyire emberfeletti feladat ez. Ahogy Jeremiás menekült előle, úgy egy mai igehirdető is legszívesebben elmenekülne, de nem teheti. Jeremiás szavaival élve ez kényszer, az Isten szeretetének kényszere” – hangsúlyozta Ittzés István.

„Azért vágyakozik Péter és Anita arra, hogy a gyülekezettel együtt gondoljunk vissza erre a húsz évre, ami szolgálati idejük és egyben házasságuk két évtizede is, hogy együtt örüljünk, együtt adjunk hálát Istennek azokért az évekért, amelyeken keresztülhordozta őket. Azért vagyunk együtt, hogy részt vehessünk ebben az örömben, és imádkozhassunk, hogy Isten továbbra is hordozhassa őket a mi javunkra” – hangsúlyozta a lelkész.

Kérésünkre Labossa Péter felidézte az elmúlt két évtized fontosabb eseményeit. Mint elmondta, szolgálatuk kezdete egybeesett a házasságkötésükkel; együtt kezdte a szolgálatát és a házasságát.

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!