Fiatal kutatók és doktoranduszok 10. nemzetközi jubileumi telóguskonferenciája

Fiatal kutatók és doktoranduszok 10. nemzetközi jubileumi telóguskonferenciája

Share this content.

Forrás: DOSZ
Eger – A Doktoranduszok Országos Szövetségének Hittudományi Osztálya folytatva a korábbi hagyományt idén is meghirdeti nemzetközi szimpóziumát, mely immár 10. a sorban. A Fiatal kutatók és doktoranduszok X. nemzetközi jubileumi teológuskonferenciája 2020. február 28. és március 1. között várja résztvevőit Egerben!

A konferencián előadást tarthat minden teológiai vagy vallástudományi PhD-tanulmányokat folytató doktorandusz, illetve mindazok, akiknek doktori értekezése érinti az előbbi diszciplínákat. Emellett a szimpózium nyitott a mesterszakos hallgatók előtt is!

A korábbi évek hagyományait folytatva szeretnénk ökumenikus elkötelezettségünket kifejezni, így bátorítjuk valamennyi felekezet és vallás doktoranduszát a jelentkezésre! A jubileumi alkalomra való tekintettel kifejezetten várjuk vissza azon előadóinkat, akik 2010-től előadásaikkal megtisztelték már a konferenciasorozat egyes állomásait!

A 2019/2020-as akadémiai évben az Eszterházy Károly Egyetem, az Egri Hittudományi Főiskola és az Egri Főegyházmegye ad helyet rendezvényünknek. A konferencia szervezői számos olyan programmal készülnek a hétvége folyamán a teológiai tudományos élet hallgatói és kutatói közönsége számára, melyek nem csupán a szakmai diszkusszióra nyújtanak kiváló lehetőséget, de ahhoz is hozzásegítik vendégeinket, hogy megismerjék Eger város kulturális értékeit és gazdag örökségét!

A jelentkezés és előadás részletei

Jelentkezési határidő: 2019. december 8.

A jelentkezés feltétele: egy maximum négyezer karakter terjedelmű absztrakt leadása magyar és angol nyelven. Az előadó feladata továbbá felkérni egy, a tudományterületen tudományos fokozattal rendelkező személyt, aki a beküldött összefoglalót támogató nyilatkozattal látja el.

A konferencia előadásainak nyelve: magyar, német vagy angol.

A referátumok hossza: 20 perc, amelyet 10 perc diszkusszió követ.

Az elhangzott előadások írott változatát az eddigi hagyományokhoz híven tanulmánykötetben adjuk közre.

A 2020-ban megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jegyében a konferencián külön ökumenikus szekcióban kerül tárgyalásra az eucharisztia és az úrvacsora. Kifejezetten várjuk ezért a témában kutató kollégák jelentkezését!

Regisztráció: https://sites.google.com/view/doszteolkonf2020

További információért keressen bennünket bizalommal a dosz.teologia@gmail.com címen!

Budapest–Eger, 2019. szeptember 24.

Bízva a személyes találkozás örömében, maradunk tisztelettel:

Dr. Liptai Kálmán Eszterházy Károly Egyetem rektor
Kiss Gábor DOSZ Hittudományi Osztály osztályelnök
Dr. Dolhai Lajos Egri Hittudományi Főiskola rektor

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!