„Van az emberi szívnek egy halk szavú és előkelő vendége néha, az emlékezés”

„Van az emberi szívnek egy halk szavú és előkelő vendége néha, az emlékezés”

Share this content.

Szöveg: Hachbold Éva, fotó: Bíró Róbert
Soltvadkert – 2019. október 6-án a soltvadkerti Evangélikus Egyházi Óvoda 30. születésnapjára szervezett jubileumi alkalomra gyűlt össze Soltvadkert apraja-nagyja.

Az evangélikus templomban tartott ünnepi istentiszteleten Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke hirdetett igét, a rendhagyó liturgiában Homoki Pál soltvadkerti lelkész és Endreffy Máté iskolalelkész vett részt. A vendégek között helyet foglalt Radosné Lengyel Anna nyugalmazott kerületi felügyelő, Font Sándor déli egyházkerületi felügyelő, dr. Kerényi János országgyűlési képviselő, Varga Márta, a Magyarországi Evangélikus Egyház nevelési és oktatási osztályvezetője, Mihályi Zoltánné, Hesz Erzsébet, Rávai Mónika gazdasági vezető, Lehoczki Ferenc polgármester, Temerini Ferenc alpolgármester, Udvarhelyi Attila igazgató, valamint Bodahelyi Antalné és Tiriczné Szabó Szilvia óvodavezetők.

A gyülekezet nagy örömmel hallgatta a gyermekek ünnepi szolgálatát, akik mellett az óvoda korábbi tanítványai is jelen voltak, és verssel, szólóénekkel és zongorajátékkal köszöntötték a jubiláló óvodát.

Lakatosné Hachbold Éva óvodavezető köszöntőjében kiemelte: fontos, hogy méltó módon emlékezzünk meg az alapítókról, akik mertek nagyot álmodni a rendszerváltás hajnalán, 1990-ben. Így az országban elsőként teremtettek arra lehetőséget, hogy óvodáskorú gyermekeket részesítsenek keresztyén nevelésben és német nyelvoktatásban. Az 1994 óta az óvoda szolgálatában álló vezető köszöntötte az alapítókat: Káposzta Lajos nyugalmkazott esperes-lelkészt, Frittmann Istvánné és Köhlerné Schiszler Ágnes óvónőket, Ivanyos Lászlóné dajkát, és távollétében aki minderre áldását adta: Harmati Béla nyugalmazott püspököt. 

Az istentisztelet után a templom előtt harminc galambot engedtek a magasba, majd az udvaron faültetéssel folytatódott az ünnepi program. A gyermekek emlékező köveket helyeztek az elültetett fenyőfa alá, majd ajándékként óvodai logós kitűzőket, zászlókat és tulipánhagymákat vihettek haza ajándékként.

Az ezt követő díszebéden Radosné Lengyel Anna és Font Sándor mondott köszöntőt, majd átadták a jubileumi díjakat: Ivanyos Lászlóné emlékérmet, Köhlerné Schiszler Ágnes pedig emlékplakettet kapott három évtizedes pedagógiai munkájáért és hűséges egyházi szolgálatáért.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!