Szerelem a Tinderen? – Az internetes társkeresés előnyei és buktatói

Szerelem a Tinderen? – Az internetes társkeresés előnyei és buktatói

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Harmati Dóra
Az online társkeresőpiac zsúfolásig van magukat jobbnál jobbnak ígérő oldalakkal, szinte folyamatosan tűnnek fel az újabb trónkövetelők, melyek az örök szerelem ábrándjával kecsegtetnek. Ha azt hinnénk, hogy csak kevesen vágnak bele az internetes párkeresésbe, tévednünk kell: Magyarországon a legnagyobb honlapok havi milliós látogatói számmal büszkélkedhetnek. A nagy számok azonban nem mindenkinek kedveznek. Csalódásokról, önbizalom-növelésről és a keresztény társ megtalálásáról beszélgettünk szinglikkel és boldog párkapcsolatban élőkkel.

„A társkeresés nem könnyű műfaj. Főleg, ha valaki már túl van az egyetemi időszakon, így kevésbé találkozik korban hozzá illő és egyedülálló, lehetséges párjelöltekkel” – meséli Balázs, aki kitartó és aktív online jelenlét után találta meg párját. „Az internetes társkeresésre szerintem eszközként érdemes tekinteni, ami segít abban, hogy olyan emberek találjanak egymásra, akik a való életben nem találkoznának, mert nincs közös pont az életükben. De ez csak egy eszköz, ami összehozza a két embert, és hogy utána milyen lesz a párkapcsolat, az már rajtuk múlik és nem a társkeresőn, ahol összejöttek.”

Vegyes tapasztalatok

Legtöbb válaszadónk a baráti körében hallott „sikersztorik” miatt regisztrált a különféle oldalakon. Azonban az ismerkedés nem mindenkinél alakul ugyanúgy, kifejezetten kellemetlen és elkeserítő tapasztalatokkal is gazdagodhatunk, melyek egy életre elvehetik a kedvünket a társkereső oldalaktól.

„Úgy gondoltam, hogy a fizetős társkereső egyfajta szűrőfunkcióval bír. Hogy aki erre áldoz, annak fontos a valódi társkeresés, és nem csak alkalmi légyottokra használja a fórumot. Naiv voltam. Egy év és öt-hat randi után lejöttem onnan” – mesélte Lilla.

„Mindenki megtalál, az is, aki elsőre, azaz kép és leírás alapján sem teszi rád azt a benyomást, ami miatt azt gondolnád, hogy szeretnéd jobban megismerni. És ez sokszor sok időt és energiát vesz el, illetve belefuthatsz elég frusztráló levelezésekbe, élményekbe.”

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!