A boldogoknak nincs történetük... – Ökumenikus zsűri a CineFesten

A boldogoknak nincs történetük... – Ökumenikus zsűri a CineFesten

Share this content.

Forrás: Magyar Kurír, szöveg: Nagy Anikó Mária
Budapest – 2019. szeptember 13. és 21. között 16. alkalommal rendezték meg a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált. A versenyprogram filmjeit immár kilencedik alkalommal ökumenikus zsűri is díjazta. A testület tagjai az Interfilm részéről Ingrid Glatz-Anderegg (Svájc) és Nagy Szabolcs, míg a Signis részéről Nagy Anikó Mária és Rok Andres (Szlovénia) voltak.

Ökumenikus zsűrik több mint negyven éve tevékenykednek a világ rangos fesztiváljain, ahol az alapvető emberi és keresztény értékek szempontjából véleményezik az alkotásokat.

A versenyprogram tizenkilenc filmjéből az ökumenikus zsűri díját a Teherán: A szerelem városa című angol–holland–iráni film kapta. A döntés meghozatalakor a zsűri rendkívül fontosnak tartotta, hogy a választással jó példával járjon elöl a vallások közötti értékek elismerésére való törekvésben, illetve a más kultúrkörök, más gondolatrendszerek közötti egység erősítésében.

A teljes cikk itt olvasható.

Címkék: CineFest - ökumené - zsűri -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!