Több vagy, ha adsz! – 72 óra kompromisszum nélkül Orosházán

Több vagy, ha adsz! – 72 óra kompromisszum nélkül Orosházán

Share this content.

Forrás: oroscafe.hu, szöveg: Gál Diána Babett
Orosháza – A Székács evangélikus iskola évek óta csatlakozik a három történelmi keresztény egyház szervezésében megvalósuló akcióhoz. A program keretében fiatalok csoportjai országszerte arra szánják három napjukat, hogy másoknak segítsenek.

72 óra kompromisszum nélkül egy szociális önkéntes akció, amelyet a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház szervez.

Az akció Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyenek másokért, környezetükért. Országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat: intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek.

Az orosházi Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tanárai és diákjai évek óta aktív résztvevői a 72 órás akciónak.
„Huszonkét helyszínen vagyunk jelen, mintegy 500 diákot sikerült megmozgatnunk az óvodától egészen a gimnáziumi korosztályig” – fogalmazott Deák Péter igazgatóhelyettes.

Mint mondta, több szempontól is megéri a programon részt venni.

„Egyrészt mert segíthetünk többek között a kórházi osztályokon fekvőknek. Az egyik diákcsoportunk az akció keretében épp a Gyermekosztályon mesél az ott fekvőknek” – tájékoztatott.

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!