Asztalközösség a Mandabokori Evangélikus Egyházközségben

Asztalközösség a Mandabokori Evangélikus Egyházközségben

Share this content.

Szöveg: Lőrincz Zsanett, fotó: Zsarnai Krisztián
Nyíregyháza – Immáron 4. alkalommal töltöttek el egy családias délutánt a testvérek a Mandabokori Evangélikus Imaházban a vasárnapi istentisztelet után. Volt finom ebéd és játék is.

Vasárnapi istentiszteletek alkalmával a gyülekezetben most harmadik alkalommal tanulmányozták az egyszerűnek nem mondható, ám mély, mindenkorra aktuális helyzeteket feldolgozó Jelenések könyvét. Ezúttal az érdeklődők a pergamoni gyülekezethez írt üzenetet olvashatták, hallgathatták.

Sokszor nehezen megfogható számunkra ez a bibliai könyv. Mégis, ha az ember beleássa magát, hallgatja Isten igéjét, láthatja, hogy nem csak akkor voltak igazak ezek a szavak, hanem a ma embere számára is, 2019-ben. Valóban igaz, hogy a Biblia, Isten igéje nekünk keresztényeknek egy HATÁRVONALAT vagy akár divatos szavakkal szabályrendszert ad,namelyet olyan gyakran összemosunk avagy kiszínezünk. Üzenetként ezen a vasárnapon mindenki hazavihette azt a felhívást, hogy ne saját magunk szabályait követve alkossuk meg a kis világunkat, hiszen mindenről kikérhetjük Teremtőnk véleményét". Ha bármilyen megtűrt bűn van az életünkben, akkor vigyük a kereszt elé, ne szolgáljunk két úrnak...

Talán sokan azt gondolják, hogy nem a legegyszerűbb, legkönnyebben emészthető könyv a Jelenések könyve egy olyan gyülekezeti alkalomra, ami után asztalközösséget terveznek… És mégis nagyon jó volt, mert ezen a délutánon lehetett beszélgetni róla akár teremberendezés alatt, akár az ebéd közben is. Tapasztaljuk, hogy egy közösség tagjaiként – mikor egymást terhét, örömeit is kellene hordoznunk – olyan ritkán tudunk beszélgetni, együtt lenni, megkérdezni egymástól, hogy hogy telt a hét. Jó volt együtt lenni a körülbelül száz fős, családiasan közegben. 

Az ebéd végeztével „Minden felnőtt volt egyszer gyermek…” címmel csapatjátékokat játszottak a résztvevők és nosztalgiázhattak is a retro és a mai mesék, édességek, zenék világában. (A közös játék során volt mese főcímdal felismerés, retro édességek kóstolása, mese szereplők felismerése is.) Mindenki valóban felüdülhetett lelkileg és testileg egyaránt.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!