Gyönk 70

Gyönk 70

Share this content.

Forrás: diakonet.hu, szöveg: Hajdú Tibor
Gyönk – Háromnapos, méltó rendezvénysorozattal ünnepelte alapításának 70. évfordulóját a Gyönki Diakóniai Központ, Bíró Kornélia intézményvezető szervezésében.

Az intézmény 1949. november 1-től kezdte meg működését, ma Tamási kistérség szociális ellátásának egyik mikrotérségi központja. amely 2018 januárja óta a Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartásában a Hegyhát Evangélikus Szeretetszolgálat részeként, székhelyeként működik. A Hegyhát Evangélikus Szeretetszolgálat Tolna megye legnagyobb alap- és szakosított ellátást nyújtó intézménye.

Az első napon szakmai előadásokat hallgattak a résztvevők: dr. Kozma Judit szociológus, egyetemi docens a segítő foglalkozások során felmerülő nehéz helyzetek kezelésének lehetőségeit, míg dr. Lackner Pál nyugalmazott tábori püspök a protestáns tábori lelkészi szolgálatot mutatta be.

Második nap került sor a jubileumi ünnepségre, melyre a szakma képviselői mellett az érintett települések vezetői is hivatalosak voltak. Bíró Kornélia intézményvezető idézte fel a diakóniai központ 70 éves történetét, majd az ünnepi istentiszteleten Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke, diakóniai munkáért felelős egyházi vezető igehirdetését követhették a résztvevők. A rövid istentiszteleten a zenei szolgálatban Varga Diána intézményi lelkész működött közre.

Ezután került sor az emléktábla avatására, melyen Posta Zoltán, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Tolna megyei kirendeltségének igazgatója mondott köszöntőt.

A zárónap a személyes találkozások jegyében telt. Felidézve közös emlékeiket megható pillanatokat éltek meg a Tolna megyei szociális intézmények nyugalmazott intézményvezetői és a Hegyhát Evangélikus Szeretetszolgálat nyugalmazott dolgozói. Az alkalom idős napi műsorral zárult, Magyar Rózsa énekesnő közreműködésével.

 

Hivatkozások: További információk. -
Címkék: Gyönk - diakónia -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!